Bedagadt kézfej, Ödéma - Mi okozhatja?


A kánikulában sokakat érintő kellemetlenség az ujjak vagy a végtagok megduzzadása.

bedagadt kézfej kenőcs melegítő ízületek

Az ok ilyenkor általában csak annyi, hogy a szervezet a bőrön át több hőt akar leadni, így az erek kitágulnak, a szövetekbe jutó folyadék miatt pedig dagadtabbnak tűnhet a láb vagy a kézfej. Néhány esetben mégsem lehet az időjárásra fogni a panaszt.

Ha a meleg elmúltával is fennáll a tünet, esetleg fájdalommal is társul hozzá, a szövődmények elkerülése érdekében jobb megkeresni és kezelni a háttérben álló okokat. Gyanú esetén mindig orvoshoz kell fordulni a pontos diagnózisért.

  • 3 stádiumú térd osteoarthritis
  • Blikk Rúzs Ha reggel, ahelyett, hogy könnyedén felcsúsztatnád a gyűrűdet az ujjadra, csak hüledezel, hogy mennyire meg van duzzadva a kezed, akkor nyugodj meg, nem vagy kivétel.
  • Ízületi gyulladás ízületi gyulladás aki kezeli

Nátrium-túladagolás Előfordul, hogy a megdagadt ujjak a túlzásba vitt sófogyasztásról árulkodnak, mivel ilyenkor a vízvisszatartással próbálja a szervezet helyreállítani a só és a víz egyensúlyát. A kálium-nátrium arány felborulása megemeli a vérnyomást, ami keringési zavarokhoz vezet.

bedagadt kézfej kozepso labujj tores

Bedagadt kézfej valóban ez áll a háttérben, akkor a sófogyasztás tudatos mérséklésével a nátriumszinttől és a bedagadt kézfej erősségétől függően a kellemetlenség egy-két napon belül teljesen el is múlik, de hosszútávon is szükséges odafigyelni az életmódra. Ízületi kopás Ha az ujjak dagadása inkább az ízületek környékén jellemző, például nem tudod miatta felhúzni a gyűrűt a felső ujjpercig, és sokszor reggel erősödik fel a tünet, nagy valószínűséggel az ízületek kopásával, degenerációjával járó gyulladásos megbetegedés, az oszteoartritisz áll a háttérben.

bedagadt kézfej ízületek pszichoszomatikus betegségei

A betegség gyakran fájdalommal és merevséggel jár együtt, kezelni a súlyos kopás és szalagszakadás megelőzéséért szükséges. Nyirokrendszeri ödéma A limfödéma a nyirokrendszerben fennálló elzáródás miatt bedagadt kézfej bedagadt kézfej, amikor a nyirokkeringés zavara miatt a vizenyő felgyűlik a szövetek között. Ilyenkor a kéz- és lábujjak, bedagadt kézfej a kar és a láb is megduzzadhat, a bőr megfeszül, a körmök pedig befelé kezdenek hajlani.

bedagadt kézfej térdízületek kezelésére szolgáló eljárások

Műtétet, esetleg kemoterápiát, sugárkezelést követően is előfordul ez a probléma, de visszérbetegségnél sem ritka. Kezeletlenül ízületi fájdalom típusok a fertőzésekre, de ekcémát is okozhat.

bedagadt kézfej gyógyszerek az ágyéki osteochondrozistól