Kinesiology tape, Kinesio Tape Ragasztás | ferroe.hu


Kenzo Kase japán orvos-kiropraktőr nevéhez fűződik.

térdízületi fájdalom gyógyszere artroso arthritis boka kezelése

A doktor az addigi ismert megszokott kinesiology tape merev, rideg feszes kötésekkel, jéggel és zselékkel rögzítette a sérült ízületeket és izmokat. A gyorsabb regeneráció érdekében, kísérleteket végzett a rendelőjében: a régi kötéseket és szalagokat rugalmasokra cserélte, ami az ízület mozgékonyságát nem gátolta, így nagyobb mozgásteret biztosítva a végtagoknak.

milyen gyógyszereket használnak az oszteokondrozishoz fáj a bőrre a csípőízület területén

Ám ezek a kötések sem hoztak áttörő sikert, mert folyton kilazultak, elcsúsztak, elmozogtak a bőrön a helyükről. Ekkor született meg az az ötlet, hogy a bőrre ragasztják a szalagokat.

Mit kezelünk?

A tapasztalat az volt, hogy a szalag együtt mozgott az izommal és az ízülettel is. A gyógyulási idő így lényegesen rövidebb ideig tartott, és a végtag keringését sem szorította el a kinesiology tape, a végtag stabilizálva és biztosítva lett.

a vállízület 2 fokú osteoarthrosis kezelése a térd artrózisának szóda kezelése

Kinesiology tape a technika először a sportolói körökben terjedt el, és a as olimpián tűnt fel nyilvánosan. Kenzo Kase ben szabadalmaztatta módszerét.

Milyen betegségek esetén alkalmazhatjuk a kineziológiai szalagot?

A szalag egy vékony, rugalmas pamutszalag, akril ragasztóval a hátoldalán. Mentes a kémiai anyagoktól. A szalag nem újrahasznosítható, levétel után már nem felhasználható.

csípőízületi fájdalom kezelése csontbetegségek és ízületek kezelése

A felragasztott szalag hatására a bőr és a bőr alatti szövetek fellazulnak, elemelkednek, ezzel a helyi nyirok- és vérkeringés intenzívebbé válik. Támogatja a vénás keringést. Ezzel hatékonyabbá válik az immunrendszer takarító hatása. Enyhül a fájdalomérzékelő receptorokra nehezedő nyomás, így rövid időn belül képes a fájdalmat csökkenteni mellékhatások nélkül. Megakadályozza az izomgörcsök kialakulását, stabilizálja az izmokat és ízületeket.

EXTRA AJÁNLÓ

Csökkenti a sérült szövetek terhelését és a gyulladások kialakulását. Javítja a mozgás hatékonyságát, mert elősegíti az izmok proprioceptív válaszát a testrészek testhez viszonyított helyzetének a megfelelő érzékelését A szalagokat felhelyezést követően naponta érdemes átsimítani alkalommal!

  1. Alpha Decay : Kedves Alpha Decay!
  2. A KINESIOLOGY-TAPE – Napfényes Gyógyközpont
  3. Ezzel jelzi a szem a pajzsmirigy betegséget A technika egy speciális tapasszal dolgozik, melynek egyik felülete ragasztóanyaggal ellátott felület, a másik oldal pedig a speciális szálelrendezésű szövet.
  4. Kinesio Tape Ragasztás Kinesio Tape szakszerű felhelyezése a fájdalom gyors csökkentésére.
  5. Térd és lábízületek

Szőrtelenített testrészen sokkal tartósabb a tape. Frissen borotvált hagyományos pengével helyre nem ragasztunk, egy nap elteltével lehet.

Hasznos-e a kineziológiai szalag kinesio tape? Szerző: Feövenyessy Krisztina mozgásterapeuta, okl. Ma már számtalan olyan gyógymód közt válogathatunk, amelyek anélkül támogatják a gyógyulás folyamatát, hogy bármilyen káros mellékhatással járnának. Ezek egyike a kineziológiai szalagok alkalmazása, amelynek a mozgásszervi betegségek rehabilitációjában van szerepe. A kineziológiai szalag — ifjú kora ellenére — egyike a leghatékonyabb kiegészítő gyógymódoknak, főképp mozgásszervi problémák esetén.

Elektromosan borotvált területet lehet közvetlen elötte ragasztani. Szőrös terület felragasztásakor nem lesz tartós a tape-elés. A ragasztás eltávolításakor pedig kellemetlen, fájdalmas lehet.

masszázs térdfájdalom hogyan lehet enyhíteni a fájdalmat a bokaízület gyulladásával

Hajra sem lehet ragasztani. Krónikus panaszok esetén, akár hónapokon keresztül is, ekkor hetente kell cserélni a szalagot.

How To Use Kinesiology Tape To Treat Back Pain

Ha mégis allergiát váltana ki a ragasztás, ez felhelyezés után már 20 perccel kinesiology tape. Részleges és teljes ficamok, szakadások Duzzanatok, ödémák Kopások, húzódások, zúzódások, izomgörcsök, rándulások Vénagyulladások, kisebb mértékű visszerek, hideg végtagok Gerincferdülés, tartáshibák.