Közös fokhagymaolaj, Gazdasági Versenyhivatal, Közös fokhagymaolaj
Közös fokhagymaolaj Tartalom Beküldte: Szívalapítvány Hozzávalók: 4 személyre 2 közepes padlizsán, 2 közepes cukkini, 1 piros és 1 sárga húsú közös fokhagymaolaj paprika, 4 közepes gomba, olívaolaj, citromlé, apróra vágott bazsalikomlevél, 1 gerezd fokhagyma, só Elkészítése: A padlizsánt és a cukkinit ferdén felszeleteljük, kevés sóval megszórjuk.
A kaliforniai paprikák közös fokhagymaolaj hosszú, széles szeletekre vágjuk, a gombák szárát levágjuk, majd az összes zöldséget egy nagy tálba tesszük.

A pácléhez alaposan összekeverjük az olajat, citromlevet, bazsalikomot és az összezúzott fokhagymát. Ezt a levet ráöntjük a zöldségekre, óvatosan összeforgatjuk őket és lefedve 1, max.
Sütéskor a zöldségdarabok mindkét oldalát percig sütjük, amikor megpirulnak, a tálalótálra helyezzük őket.

Zöldségek közül grillezhető még a spárga, paradicsom, póréhagyma, lilahagyma. Elkészíthetők nyársra húzva is, ilyenkor egyforma darabokra kell vágni a zöldségeket, és felváltva a nyársra húzni. Közéjük tehetünk bepácolt, kockára vágott húst is.

A grillezett zöldségeket fogyaszthatjuk köretként ill. Elkészítési idő: 30 perc.